Nieuwsbrief Oktober 2023

De maand oktober is de maand van bewustwording voor cyberveiligheid en cyberweerbaarheid. In deze nieuwsbrief geven wij dan ook extra aandacht aan maatregelen die je kunt nemen om je bedrijf te beschermen tegen cybercriminelen die toegang tot je gegevens of systemen willen verkrijgen. 


ESET

Regelmatig krijgen we van klanten de vraag hoe het geregeld is met de bescherming van hun bedrijf tegen cybercriminaliteit.
Bijvoorbeeld hoe zit het eigenlijk met de beveiliging van gegevens in de cloud? We kunnen ons voorstellen dat dit niet iets is waar je dagelijks bij stil staat. Als ondernemer ben je bezig met je bedrijf en datgene waar jij goed in bent.
Maar toch, in het nieuws hoor je steeds vaker over cyberaanvallen of collega ondernemers hebben te maken gehad met een cyberaanval, wat ze veel geld (en tijd) heeft gekost.
Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het verstandig je bedrijf te beveiligen tegen cybercriminaliteit.

Goede IT-security software is hierbij onmisbaar. Wij werken hiervoor al jarenlang samen met ESET.
De meerlaagse bescherming van ESET zorgt voor bescherming tegen onder andere malware, ransomware en phishing. De beschermingstechnologieën, die ontwikkeld zijn door een combinatie van machine learning en menselijke expertise, stoppen dreigingen voor, tijdens en nadat deze hun kwaadaardige gedrag hebben uitgevoerd binnen een netwerk. Bovendien zorgt de ESET LiveGrid®- technologie ervoor dat je direct beschermd wordt tegen nieuwe dreigingen, zodra deze door ESET waar ook ter wereld gedetecteerd worden.(bron: ESET)

ESET biedt diverse mogelijkheden om de kans dat je slachtoffer wordt van een cyberincident aanzienlijk te verkleinen. Voor iedere situatie of wens zijn mogelijkheden.
Wist je bijvoorbeeld dat het ook mogelijk is je IT-omgeving  te voorzien van 24/7 dienstverlening vanuit ESET?

We bespreken graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Neem hiervoor contact met ons op via helpdesk@van-hulten.com of 0416-322059


Wachtwoorden

Dit overzicht (bron: Hive Systems) laat zien hoe lang een hacker nodig heeft om een wachtwoord te kraken. 
Graag geven we je weer wat tips om je wachtwoord(en) zo veilig mogelijk te maken:
 

  • gebruik een sterk, uniek wachtwoord voor ieder account;
  • maak lange wachtwoorden (minimaal 12 karakters en het liefst een wachtzin), en gebruik hoofdletters, cijfers en speciale tekens;
  • gebruik geen gegevens die makkelijk online (bijvoorbeeld via Social Media) te vinden zijn. Dus niet (delen van) uw naam/naam van je kinderen/partner/huisdier of geboortedata. 
  • stel, waar mogelijk, 2-factor authenticatie in
  • ga niet voor de makkelijke weg. Als het wachtwoord voor jezelf makkelijk te onthouden is (omdat je het vaker gebruikt of omdat het lekker kort is), is het dat voor een hacker waarschijnlijk ook.

Nooit meer bestanden kwijt!

Gegevens zijn belangrijk voor je bedrijf. Maar wat heb je eigenlijk geregeld mocht er iets met deze gegeven gebeuren waardoor jij en je medewerkers er niet meer bij kunnen? Dit kan per ongeluk gebeuren (een medewerker die iets wist), maar helaas gebeurt dit ook vaak opzettelijk (denk aan cybercriminelen). 

Veel bedrijven hebben een Online back-up voor hun server en/of workstations. Maar wist je dat Microsoft 365 standaard niet geback-upt wordt? Dat wil dus zeggen dat er niet standaard een back-up gemaakt wordt van de e-mail, OneDrive en SharePoint. SharePoint heeft wel een beperkte prullenbak, maar data ouder dan 30 dagen verdwijnt uit deze prullenbak. 
Vanuit Microsoft wordt ook geadviseerd een third-party back-up oplossing te gebruiken. 

Uiteraard kan ook voor Microsoft 365 een back-up worden ingesteld. Dit is al mogelijk vanaf € 4,20 per gebruiker (per maand).

Momenteel hebben wij een speciale actie, waarbij we voor nieuwe klanten voor Online back-up voor Microsoft 365 de eerste 3 maanden gratis aan kunnen bieden! Let op, deze actie loopt tot 1 november 2023. 
Mail of bel ons hierover op helpdesk@van-hulten.com of 0416-322059.


Glaspoort

Bedrijven in de gemeente Heusden zal het niet ontgaan zijn, diverse aanbieders (zoals nu ook Glaspoort) zijn bezig met de aanleg van glasvezel. Wist je dat jullie ook via ons een glasvezelverbinding af kunnen nemen? Wij kunnen deze tegen scherpe tarieven leveren, de verbindingen via ons zijn na de eerste contractperiode maandelijks opzegbaar én de facturering en support van deze verbindingen loopt gewoon via Van Hulten.

Dus mocht je interesse hebben in een supersnelle, betrouwbare en duurzame glasvezelverbinding, aarzel dan zeker niet om even contact met ons op te nemen via helpdesk@van-hulten.com of 0416-322059. 


Wist je dat wij ook service overeenkomsten bieden? Jouw bedrijf en IT-behoeften zijn anders dan die van een ander bedrijf. Met een service overeenkomst kunnen wij onze diensten op maat aanbieden. Hiermee zijn je kosten voor systeembeheer overzichtelijk en voorspelbaar.

Als je hierin interesse hebt neem dan zeker even contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.