Nieuwsbrief Februari 2023

NIEUWBOUW UPDATE!

Goed nieuws!
Ons mooie nieuwe pand is klaar! Inmiddels zijn wij verhuisd en is ons nieuwe adres:
Van Hulten Automatisering BV
Christiaan Huygensweg 2
5151 DN in Drunen


Zouden jullie onze gegevens in jullie systemen aan willen passen?
Dit is zowel het bezoek als het postadres. De officiële opening volgt nog

Tip – Microsoft Intune

Bedrijfsgegevens onderweg
Overal toegang tot e-mail, bestanden en Teams-berichten met de apps op je mobiele apparaten. Dat is natuurlijk handig, maar brengt ook gevaren met zich mee.
Wat als mobiele telefoons, tablets of laptops van het bedrijf kwijtraken, gestolen worden of geïnfecteerd raken met kwaadaardige apps?

Met Microsoft Intune kunt u controle houden op mobiele apparaten waar bedrijfsgegevens op staan. Forceer een pincode of wachtwoord en versleutel de apparaten zodat bij verlies of diefstal geen gegevens verloren gaan.
Met Microsoft Intune is het ook mogelijk vooraf te bepalen welke apps er wel of niet op een apparaat geïnstalleerd mogen worden, denk hierbij aan een tablet die gebruikt wordt voor het maken van digitale-werkbonnen waar geen spelletjes op geïnstalleerd hoeven te worden.

Intune maakt het mogelijk om specifieke beleidsregels te maken voor apparaten en voor de gegevens die daarop staan. Op persoonlijke apparaten kan de toegang tot bedrijfsgegevens worden ontzegd, waardoor bij verlies of diefstal van persoonlijke apparaten geen bedrijfsgegevens op straat belanden.
Denk bij beleidsregels aan het versleutelen van een harde schijf of het forceren van sterke wachtwoorden.
Mocht hier behoefte aan zijn dan is het ook mogelijk om de bedrijfsgegevens (denk aan SharePoint, OneDrive en/of e-mail) alléén toegankelijk te maken vanaf apparaten die voldoen aan dit beleid. Zo voorkom je dat de data toegankelijk is vanuit persoonlijke thuiscomputers waar geen controle op is.

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op gebied van mobiel-apparaat beheer? Neem dan contact met ons op via de helpdesk of bel naar 0416-322059

Prijsverhogingen Microsoft licenties

Microsoft heeft aangekondigd de prijzen vanaf 1 april 2023 met 11% te indexeren. Deze prijsverhoging zal op alle diensten en licenties van Microsoft doorgevoerd worden. 

Wat betekent dit concreet voor u:

  • Voor lopende jaarovereenkomsten voor zakelijke klanten heeft deze indexatie geen invloed. Wij gaan dus proberen om de lopende jaarovereenkomsten die nog voor 1 april 2023 vernieuwd kunnen worden, ook voor 1 april 2023 te vernieuwen, zodat u in ieder geval nog 1 jaar van de ‘oude’ prijs gebruik kunt blijven maken. Jaarovereenkomsten met een vernieuw-datum na 1 april 2023 zullen wel vanaf 1 april 2023 met bovengenoemde 11% geïndexeerd worden vanuit Microsoft.
  • Voor lopende maandovereenkomsten geldt dat de nieuwe prijs ingaat op de vernieuw-datum. Is dat bijvoorbeeld 10 april, dan geldt de nieuwe prijs vanaf 11 april. 
  • Nieuwe overeenkomsten zijn dus vanaf 1 april 2023 11% duurder. 

Heeft u hierover nog vragen, neem dan zeker even contact met ons op via de helpdesk of 0416-322059.